Et halvt år med COVID19

Et halvt år med COVID19

Vi har i skrivende stund levd med COVID19 viruset i godt over et halvt år. Og vi kan med glede si at vi ikke har hatt ett eneste tilfelle med smitte på vårt kampsport senter (enn så lenge).
 
Selv om stort sett ingen av oss (på Evolve Academy Trondheim) er i noen risiko gruppe. Til tross for store økonomiske tap hvor vi var nært å måtte kaste inn håndkle i Mai/Juni. Og tross for at mine personlige tanker rundt hvordan å leve med viruset, ikke er i tråd med det som blir oss pålagt. Har vi likevel fulgt alle retningslinjer som har blitt gitt fra dag 1 og t.o.m dagens dato. Fordi vi ønsker å vise at vi er et treningssenter som drives profesjonelt og trygt.
 
Vi har også gjort våre egne vurderinger og tiltak i tillegg til det som har blitt oss pålagt av høyere makter. Skiftet på booking systemet for å hindre berøring av samme overflater, installert modul for digital smittesporing på alle som deltar på trening, og gradvis bygget opp antallet pr klassetime ut fra hva vi ser vi har kontroll på ift. pålagte nye regler.
 
Det går med mye tid på å holde oss oppdatert på nye retningslinjer for hver uke. Det går også med mye tid på å planlegge hvordan å holde de forskjellige timene med konstante regel endringer som alle coacher (og medlemmer) skal være informert om. Vi ønsker å gi våre medlemmer det beste tilbudet de kan få innenfor de lovene som blir gitt.
 
Vi tilbyr nå i dag et rekord antall (40!) gruppetimer pr uke. Dette ville aldri vært mulig uten den enorme dugnadsånden som finnes på Evolve Academy Trondheim. Ift. registrerte oppmøter har vi aldri (i klubbens historie) hatt så høy aktivitet som det vi har i dag, med over 1.500 bookinger og besøk pr måned! Jeg (Thomas Formo) ønsker å benytte anledningen til å takke alle våre coacher som gjør dette mulig, og ikke minst de som er med å jobber på den administrative siden for å holde klubben i gang. Dette hadde aldri vært mulig uten dere! Og uten støttemedlemmene som kom inn å reddet oss i Mai/Juni, så hadde det kanskje ikke være et Evolve Academy, slik som det står i dag.
 
Fremover kan det se ut til å være noe smitte økning igjen, som kanskje er naturlig i en periode hvor vi går over fra sommer til vinter. Norge har i dag kapasitet til å gjøre 5-10 ganger så mange tester, som sannsynligvis også vil være med på å øke antall positive tester. Heldigvis kan det tyde på at dødeligheten av viruset er enda lavere enn det var da det kom.
 
Men vi må være forberedt på at, selv om viruset for veldig mange av oss er ufarlig, så kan det komme smitte innenfor våre vegger eller hos andre kampsport klubber som driver med nærkontakt idrett.
 
At det forekommer smitte er nok ikke noe som er livstruende i de aller fleste situasjoner, men det er likevel noe som med dagens øyner kan bli sett ned på. Treningssenter, barer, frisørsalonger og andre bedrifter kan få et dårlig rykte basert på at det forekommer smitte tilfeller. De økonomiske konsekvensene som kommer etter smittefunn, er mest sannsynlig mer dødelig for bedriften enn hva viruset er for de som måtte få det.
 
Det er uansett viktig for oss å gjøre våre medlemmer, coacher og andre tilhengere av Evolve Academy Trondheim, trygg på at vi forholder oss både profesjonell og trygg som aktør innenfor kampsport senter i Trondheim.

Skulle det oppstå smitte, har vi det meste klart for hvordan det skal håndteres. Det kan skje med oss, og det kan skje andre klubber. Men uansett hvor det måtte bryte ut, så er det stort sett ikke klubbenes/bedriftenes feil, og heller ikke livstruende for andre enn klubbene selv.
 
Alle på EA har vært veldig flinke til å respektere regler som har blitt satt opp. Makan til sprit bruk har jeg aldri sett i mitt liv! Vi er nødt til å bookmark’e nettbutikken for antibac, for her går det unna! ?
 
Avslutningsvis ønsker jeg å påpeke at alle meninger i dette innlegget er mine personlige meninger, og at meningene ikke nødvendigvis reflekterer Evolve Academys meninger kollektivt. Jeg håper på videre gjenåpning av samfunnet. Først og fremst gjenåpning av alt som bidrar til psykisk og fysisk god helse. Da god helse ser ut til å være nøkkelen til å bare bli litt pjusk med COVID19.
 
2020 har vært litt dritt. Men vi har lært mye. Både om oss selv, om oss som klubb, om oss som by, om oss som land, og om oss som menneskehet på jorda.
 
Thomas Formo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *